ƏRZAQLAR

Toyuq filesi 500 q
İşlənmiş pendir 200 q
Kartof 400 q
Soğan 150 q
Yerkökü 180 q
Zövqə görə qaymaqlı kərə yağı
Dadmaq üçün duz
Yaşıllıq
Dəfnə yarpağı 3 ədəd
Qara bibər

1. 3 litrlik bir qazana toyuq ətini qoyun və su tökün. Bulyon qaynamağa başlayar-başlamaz 1 çay qaşığı duz, bir cüt bibər və qara bibər qarğıdalı, 2-3 dəfnə yarpağı əlavə edin. 20 dəqiqə qaynayan andan bişirin. Sonra əti çıxarın.

2. Kartofuvə soğanı soyun və kub şəklində doğrayın. Yerkökü sürtkəcdən keçirin. Əti kiçik parçalara ayırın. Pendir əgər çubuq şəkilindədisə ya sürtkəcdən ya da kub şəklində dograyın.

3. Qaynar bulyona kartof əlavə edin. 5-7 dəqiqə qaynar andan.4. Bu zaman kərə yağında yüngül bir qızartma hazırlayın. Əvvəlcə soğan, sonra yerkökü qoyun. Duz və istiot əlavə edin. Hazır qızartmağı şorbaya əlavə edin və 5-7 dəqiqə daha bişirin.

5. Sonra doğranmış ət əlavə edin. 3-4 dəqiqə bişirin, ərinmiş pendir əlavə edin, yaxşı qarışdırın və odunu söndürün.

6. Xidmətə başlamazdan ə
vvəl otlarla səpin. İstədiyiniz təqdirdə croutons ilə xidmət edin.